Facebook Pixel
MORS DAG

Contour

Contour används för att skulptera och definiera ansiktet med hjälp av mörkare och ljusare toner. Contour kan skapa illusionen av högre kindben, smalare näsa, fylligare läppar eller en mer markerad käklinje. Det finns i olika former, som puder, kräm eller stick och kan appliceras med en snedskuren borste eller svamp på de områden som man vill ska fördjupas eller framhävas. Contour är ett sätt att framhäva din naturliga skönhet och ge dig mer självförtroende.

En guide till de bästa konturpaletterna för en skulpterad look

Vill du ha den perfekta metod för att skulptera ditt ansikte och få fram dina bästa drag? Då behöver du en bra contouring-palett! Med hjälp av contouring kan du skapa illusionen av en mer definierad och smalare ansiktsform genom att skugga och framhäva dina olika ansiktsdelar. Men med så många olika paletter att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta den bästa. Oroa dig inte! Vi har satt ihop en guide till de bästa contouring-paletterna som garanterar en perfekt utmejslad look.

Vare sig du vill ha en naturlig och subtil contour eller en mer dramatisk och intensiv stil, kommer du att hitta något som passar just dig. Från high-end till budgetvänliga alternativ har vi testat och granskat de mest populära paletterna på marknaden för att hjälpa dig att hitta din perfekta match. Vi har tagit hänsyn till faktorer som pigmentering, formula och färgutbud för att fram bringa de bästa alternativen för den perfekta sculpted looken.

Gör dig redo att ta din contouring-rutin till nästa nivå med dessa fantastiska paletter. Låt oss guida dig till att hitta den bästa contouring-paletten som kommer ge dig en utmejslad look som kommer att få alla att avundas dig.

Introduktion till contouring och dess fördelar

Contouring har blivit ett måste i makeupvärlden tack vare dess förmåga att framhäva och definiera ansiktsdragen. Det innebär att man använder en kombination av mörkare och ljusare nyanser för att skapa skuggor och höjdpunkter, vilket ger ditt ansikte ett mer skulpterat utseende. Genom att strategiskt applicera dessa nyanser kan du skapa en illusion av en mer definierad käklinje, högre kindben och en smalare näsa.

Contouring-paletter är viktiga för att uppnå den perfekta konturen eftersom de erbjuder en rad nyanser som passar olika hudtoner och undertoner. De innehåller vanligtvis en blandning av matta och skimrande nyanser, så att du kan skapa både naturliga och glamorösa looker. Rätt konturpalett kan ta din makeup till nästa nivå, så låt oss dyka in i världen av konturpaletter och utforska de bästa alternativen som finns.

Förstå de olika typerna av contouring-paletter

Contouring-paletter finns i olika former, var och en med sina egna unika fördelar. De vanligaste typerna är puder-, kräm- och flytande contouring-paletter. Puderpaletter är enklast att arbeta med, vilket gör dem till ett populärt val för nybörjare. De är också bra för fet hy eftersom de hjälper till att absorbera överflödig olja. Krämpaletter ger däremot en mer sömlös och naturlig finish, vilket gör dem idealiska för torr eller mogen hud. Flytande paletter är de mest mångsidiga, eftersom de enkelt kan blandas med andra produkter för en skräddarsydd kontur.

När du väljer en kontureringspalett är det viktigt att tänka på din hudtyp, önskad finish och skicklighetsnivå. Varje typ av palett har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja en som passar dina behov och preferenser.

Faktorer att tänka på när du väljer en contouring-palett

Att välja rätt contouring-palett kan vara överväldigande, särskilt med så många alternativ tillgängliga på marknaden. För att göra ditt beslut enklare finns här några faktorer att tänka på när du väljer en konturpalett:

1. Pigmentering: Pigmenteringen av en contouring-palett avgör hur lätt nyanserna syns på din hud. Leta efter en palett med rikligt pigmenterade nyanser som är lätta att blanda och bygga upp för en mer intensiv kontur.

2. Formel: Formeln på en konturpalett spelar en viktig roll för dess applicering och livslängd. Välj en palett med en jämn och lättblandad formula som inte känns tung eller kakig på huden.

3. Färgskala: En konturpalett med en mångsidig färgskala är avgörande för att tillgodose olika hudtoner och undertoner. Leta efter en palett som erbjuder en mängd olika nyanser för att säkerställa en perfekt matchning för din hy.

4. Förpackning: Även om förpackningen kanske inte påverkar hur bra en contouring-palett är, kan den göra skillnad när det gäller bekvämlighet och hållbarhet. Välj en palett som är kompakt och resevänlig, med en robust design för att förhindra oavsiktliga skador.

5. Pris: Contouringpaletter finns i olika prisklasser, allt från avancerade till budgetvänliga alternativ. Sätt en budget och välj en palett som ger bäst valuta för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du begränsa dina alternativ och hitta den perfekta contouringpaletten som passar dina behov och preferenser.

De bästa konturpaletterna för nybörjare

Om du är nybörjare på contouring är det viktigt att börja med en palett som är nybörjarvänlig och lätt att arbeta med. Här är några contouring-paletter som är perfekta för nybörjare:

1. Anastasia Beverly Hills Contour Kit: Denna ikoniska contouringpalett innehåller sex nyanser som passar olika hudtoner. Den pudriga formulan är lätt att blanda och bygga upp, vilket gör att nybörjare kan uppnå en naturlig kontur.

2. NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette: Denna budgetvänliga palett innehåller åtta nyanser som är perfekta för konturering och framhävning. Den krämiga konsistensen gör den lätt att blanda, och utbudet av nyanser säkerställer en perfekt matchning för alla hudtoner.

3. Fenty Beauty Match Stix Trio: Den här trion med krämsticks är designad av Rihanna och ger en sömlös och naturlig kontur. Den krämiga formulan glider lätt på huden, vilket gör den perfekt för nybörjare som vill ha en idiotsäker kontur.

Dessa contouring-paletter är utmärkta val för nybörjare eftersom de är lätta att arbeta med, erbjuder en rad olika nyanser och ger vackra resultat.

Avancerade konturpaletter för professionella makeupartister

För dig som har mer erfarenhet av contouring eller är professionell makeupartist erbjuder avancerade contour-paletter ett bredare utbud av nyanser och texturer för att skapa invecklade och dramatiska looker. Här är några konturpaletter som är perfekta för avancerade användare:

1. Kevyn Aucoin The Contour Book Volume III: Denna lyxiga palett innehåller sex konturnyanser, fyra markeringsnyanser och tre rouger. Den högkvalitativa formulan smälter sömlöst in i huden och ger en felfri och skulpterad finish.

2. Huda Beauty Tantour Contour & Bronzer Cream: Denna krämiga konturpalett kombinerar kontur- och bronzerande nyanser för att skapa en solkysst och skulpterad look. Den krämiga formulan är högpigmenterad och hållbar, vilket gör den perfekt för professionell användning.

3. Make Up For Ever Pro Sculpting Face Palette: Denna allt-i-ett-palett innehåller fyra nyanser för contouring, highlighting och rouge. Den krämiga konsistensen blandas enkelt och ger en naturlig kontur som är perfekt för fotografering och speciella evenemang.

Dessa avancerade contour-paletter är utformade för proffs eller för dem som behärskar contouring-konsten. De erbjuder ett bredare utbud av nyanser och formler för att skapa fantastiska och intrikata looker.

Konturpaletter från apotek för budgetvänliga alternativ

Om du har en snäv budget men ändå vill uppnå en skulpterad look finns det contouring-paletter på apoteket som ger mycket valuta för pengarna. Här är några budgetvänliga konturpaletter:

1. Maybelline Facestudio Master Contour V-Shape Duo Stick: Detta prisvärda duostick innehåller en contouringnyans och en highlightingnyans i ett bekvämt stickformat. Den krämiga formulan blandas lätt och är perfekt för nybörjare eller de som har en budget.

2. Revolution Beauty Ultra Contour Palette: Denna konturpalett från apoteket erbjuder åtta nyanser för konturering, markering och bronzing. Formulan är pigmenterad och lätt att blanda, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en prisvärd kontureringspalett.

3. Essence Shape Your Face Contouring Palette: Denna kompakta palett innehåller tre nyanser för contouring, highlighting och rouge. Den silkeslena konsistensen blandar sig smidigt och är perfekt för vardagsbruk eller resor.

Dessa budgetvänliga konturpaletter bevisar att du inte behöver ruinera dig för att få en skulpterad look. De erbjuder hög kvalitet till ett överkomligt pris.

Konturpaletter för specifika hudtoner och undertoner

Att hitta en konturpalett som matchar din hudton och underton är avgörande för att uppnå en naturlig kontur. Här är några konturpaletter som passar specifika hudtoner och undertoner:

1. Kat Von D Shade + Light Contour Palette: Denna kultförklarade palett innehåller tre nyanser för contouring och tre nyanser för highlighting. Den finns i två varianter - en för svala undertoner och en för varma undertoner - vilket garanterar en perfekt matchning för alla hudtoner.

2. Black Opal True Color Contour Palette: Denna konturpalett är särskilt utformad för djupare hudtoner. Den innehåller fyra nyanser som är högpigmenterade och blandbara, vilket ger en felfri och skulpterad finish.

3. NARS Contour Blush: Denna duopalett innehåller en contouringnyans och en highlightingnyans som är perfekta för ljusa till medium hudtoner. Formulan är byggbar och ger en naturlig kontur som kompletterar ljusare hudtoner.

Dessa konturpaletter är skräddarsydda för specifika hudtoner och undertoner, vilket säkerställer en sömlös och naturlig kontur.

Tips och tricks för att använda contouring-paletter effektivt

Här är några tips och tricks som du bör tänka på för att få ut mesta möjliga av din contouring-palett:

1. Förbered din hud: Börja med ett rent och återfuktat ansikte för att säkerställa en jämn och slät applicering av contouringfärgerna.

2. Välj rätt nyanser: Välj nyanser som är något mörkare än din naturliga hudton för contouring och nyanser som är ljusare för highlighting. Detta kommer att skapa en mer naturlig och skulpterad look.

3. Blanda, blanda, blanda: Nyckeln till en felfri kontur är sömlös blandning. Använd en blandningsborste eller svamp för att blanda in nyanserna i huden för en naturlig finish.

4. Bygg upp intensiteten: Börja med en lätt hand och bygg gradvis upp intensiteten i konturnyanserna. Detta gör att du kan uppnå önskad nivå av skulptering utan att gå överbord.

5. Experimentera med olika tekniker: Det finns olika contouringtekniker, t.ex. "3"-formen eller "fiskansikte"-metoden. Experimentera med olika tekniker för att hitta det som fungerar bäst för din ansiktsform.

Genom att följa dessa tips och tricks kan du bemästra konsten att skapa konturer och uppnå en perfekt skulpterad look.

Hur du underhåller och förvarar din contouring-palett

För att din contouringpalett ska hålla länge är det viktigt att den underhålls och förvaras på rätt sätt. Här är några tips som hjälper dig att hålla din palett i perfekt skick:

1. Rengör dina borstar: Rengör regelbundet dina borstar eller svampar innan du använder dem med din konturpalett. Detta förhindrar att produkter eller bakterier ansamlas.

2. Förvara den torrt: Undvik att utsätta din konturpalett för överdriven fukt, eftersom det kan leda till att nyanserna hårdnar eller blir oanvändbara. Förvara paletten på en torr och sval plats.

3. Stäng den ordentligt: Se till att stänga din konturpalett ordentligt efter varje användning för att förhindra att damm eller skräp kommer in i nyanserna.

4. Undvik direkt solljus: Långvarig exponering för solljus kan påverka nyansernas kvalitet och pigmentering. Förvara paletten så att den inte utsätts för direkt solljus.

Genom att följa dessa tips för underhåll och förvaring kan du förlänga livslängden på din contouring-palett och se till att den håller sig i utmärkt skick.

Slutsats och rekommendationer för de bästa konturpaletterna

Contouring-paletter förändrar spelplanen när det gäller att uppnå en skulpterad och mejslad look. Oavsett om du är nybörjare eller en professionell makeupartist finns det en konturpalett som är perfekt för dig. Från avancerade alternativ till budgetvänliga alternativ, marknaden erbjuder ett brett utbud av val för att passa alla behov och preferenser.

När du väljer en contouring-palett ska du ta hänsyn till faktorer som pigmentering, formula, färgskala och förpackning. Ta också hänsyn till din hudton och underton för att hitta en palett som matchar din hudfärg sömlöst. Med rätt contouring-palett och rätt teknik kan du framhäva dina drag och skapa en fantastisk och skulpterad look.

Så var inte rädd för att experimentera med olika nyanser och tekniker. Ta din contouring-rutin till nästa nivå med dessa fantastiska contouring-paletter och gör dig redo att rocka en utmejslad look som kommer att få alla att avundas dig.

Asc

Artiklar 1-24 av 30

Visa som Rutnät Listvy
per sida
 1. Isadora Perfect Contour Kajal 59 Bronzing Brown
  Isadora
  Specialpris 85,00 kr Ordinarie pris 109,00 kr
  Isadora Perfect Contour Kajal 59 Bronzing Brown
 2. Isadora Perfect Contour Kajal 69 Amethyst
  Isadora
  Specialpris 85,00 kr Ordinarie pris 109,00 kr
  Isadora Perfect Contour Kajal 69 Amethyst
 3. IsaDora Contour Stickn Brush 32 Beige Neutral
  Isadora
  Specialpris 119,00 kr Ordinarie pris 149,00 kr
  IsaDora Contour Stickn Brush 32 Beige Neutral
 4. Isadora Perfect Contour Kajal Waterproof 39 Deep Grey
  Isadora
  Specialpris 85,00 kr Ordinarie pris 109,00 kr
  Isadora Perfect Contour Kajal Waterproof 39 Deep Grey
 5. So Eco Face Kit
  So Eco
  Specialpris 215,00 kr Ordinarie pris 239,00 kr
  So Eco Face Kit
 6. Babor Eye Contour Pencil 04 Smoky Grey
  Babor
  Specialpris 126,00 kr Ordinarie pris 180,00 kr
  Babor Eye Contour Pencil 04 Smoky Grey
 7. Babor Eye Contour Pencil 03 Pacific Green
  Babor
  Specialpris 126,00 kr Ordinarie pris 180,00 kr
  Babor Eye Contour Pencil 03 Pacific Green
 8. Physicians Formula Bronze Booster Glow-Boosting Strobe and Contour Palette Matte Sculpting Palette
  Physicians Formula
  Specialpris 139,00 kr Ordinarie pris 200,00 kr
  Physicians Formula Bronze Booster Glow-Boosting Strobe and Contour Palette Matte Sculpting Palette
 9. Brushworks HD Midi Blender Sponge Set
  Brushworks
  Specialpris 105,00 kr Ordinarie pris 119,00 kr
  Brushworks HD Midi Blender Sponge Set
 10. Brushworks HD Complexion & Contouring Sponge Set
  Brushworks
  Specialpris 125,00 kr Ordinarie pris 139,00 kr
  Brushworks HD Complexion & Contouring Sponge Set
 11. Brushworks Highlight & Contour Brush- Pink & Gold
  Brushworks
  Specialpris 35,00 kr Ordinarie pris 49,00 kr
  Brushworks Highlight & Contour Brush- Pink & Gold
 12. Isadora Perfect Contour Kajal 60 Black
  Isadora
  Specialpris 89,00 kr Ordinarie pris 109,00 kr
  Isadora Perfect Contour Kajal 60 Black
 13. Makeup Revolution Conceal & Define Foundation F4
  Makeup Revolution
  Specialpris 105,00 kr Ordinarie pris 159,00 kr
  Makeup Revolution Conceal & Define Foundation F4
 14. bareMinerals Blooming Blush Brush
  bareMinerals
  Specialpris 298,00 kr Ordinarie pris 350,00 kr
  bareMinerals Blooming Blush Brush
 15. bareMinerals Seamless Shaping Brush
  bareMinerals
  Specialpris 400,00 kr Ordinarie pris 470,00 kr
  bareMinerals Seamless Shaping Brush
 16. bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Mahogany 11.5
  bareMinerals
  Specialpris 345,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
  bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Mahogany 11.5
 17. bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Cedar 11
  bareMinerals
  Specialpris 289,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
  bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Cedar 11
 18. bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Sienna 10
  bareMinerals
  Specialpris 345,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
  bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Sienna 10
 19. bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Terra 8.5
  bareMinerals
  Specialpris 345,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
  bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Terra 8.5
 20. bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Spice 08
  bareMinerals
  Specialpris 345,00 kr Ordinarie pris 445,00 kr
  bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 Spice 08
 21. PÜR Vanity Palettes Goal Digger
  PÜR
  Specialpris 309,00 kr Ordinarie pris 499,00 kr
  PÜR Vanity Palettes Goal Digger
 22. PÜR Sculpt & Contour Foundation Brush
  PÜR
  Specialpris 199,00 kr Ordinarie pris 319,00 kr
  PÜR Sculpt & Contour Foundation Brush
 23. PÜR Contour Blending Brush
  PÜR
  Specialpris 199,00 kr Ordinarie pris 319,00 kr
  PÜR Contour Blending Brush
 24. e.l.f Cosmetics Contouring Brush
  e.l.f. Cosmetics
  Specialpris 85,00 kr Ordinarie pris 109,00 kr
  e.l.f Cosmetics Contouring Brush
Asc

Artiklar 1-24 av 30

Visa som Rutnät Listvy
per sida
To Top